Equipo Navazos

Dette er fortællingen om et projekt drevet af en flot sherry entusiaster som i deres fritid ønskede at udvikle og modernisere sherryen. I 2005 gik derfor i gang med at afsøge de mange gamle bodegaer for henstående fade (Botas). Det de fandt (og stadig finder) er gemte spændende og for nogle vines vedkommende glemte vine som nu ser dagens lys.
Sherry entusiasterne bag Equipo Navazos består af en række af kokke og sommeliers fra Spaniens bedste restauranter, nationale og internationale vinhandlere samt Sherryfans fra Spanien. Projektet er helt og holdent på amatørbasis og drivkraften er derfor udelukkende kærligheden til Sherry. De enkelte Botas aftappes hver for sig af de forskellige Sherrytyper (Fino, Amotillado, Palo Cortado, PX, etc) og i uhyre begrænset antal (ned til 200 halvflasker). Hver aftapning (Bota) nummereres med 1 – XX (pt. 25), og efter introduktion er den udsolgt for altid!
Sherrytyperne er de samme som de traditionelle men vinene er mere vinøse i stilen og virker derfor mere friske end tunge i stilen.
Og projektet har da også fået medvind. Vinene er svære at opdrive dels fordi produktionen er meget lille men også fordi vinene har fået topkarakterer. Bl.a. har flere af vinene opnået 20/20 point i det engelske anerkendte vintidsskrift Decanter hvilket kun sker yderst sjældent. Og den spanske vinguru Jose Peñin har givet flere af vinene 99 point hvilket er højere end topvine som Vega Sicilia og Pingus.
Navazos Nieeport (hvidvin) 185 kr.
Tydeligt sherry præg i denne hvidvin men Palomino druen har det svært som bordvin og selvom man forsøger at ”redde” den ved at tilføre sherry aspekter så fremstår den lidt flad. Især savner man syren. Men vinen fungerer bedst til mad med anelse af nødder og oliven i smagen. Men prisen er for høj og vinen sætter sig mellem 2 stole. 84 point.
Bota No 22 (Manzanilla) 240 kr.
En flot farve, meget mørk af en Manzanilla at være, duft af flint, oliven og ren i smagen med en markant smag af mandler. En tør og stringent vin dog mere vinøs end traditionel sherry. 95 point.
Bota No 24 (Fino Amontillado) 295 kr.
En flot farve, meget mørk og meget ren i duften med en markant smag af mandler. En tør og stringent vin dog mere vinøs end traditionel Amontillado. 94 point
Bota No 25 (PX), 350 kr. 0,5 l
Brunlig, fed med markant smag af blommer, tobak, læder og ikke mindst tørrede frugter. En utrolig lækker vin med en meget lang eftersmag. En utrolig flot vin 98 point

Cava Colet-Navazos, 185 kr.
En noget så sjældent som sherry cava lavet på Xarel-lo og den holder bestemt. Man fornemmer sherryen i smagen men Cava’ens friskhed og bobler giver den en god balance og det er en spændende vin. Kraftig, frugtig og bestemt til mad. 88 point.
Vinene føres af Vinova www.vinova.dk.