Pintia

Det nye håb har dog ældgamle rødder. For mere end 800 år siden stod der Toro-vine på bordene hos de adelige i Salamanca og hos kongen af Castilien. Den nye ære er dog først nu ved at tage form, og det kvalitetsløft, som så tydeligt smages i vinene, har været mindre end 10 år undervejs, fremtidsudsigterne er derfor ubegrænsede. Det har mange af Spaniens mest fremsynede vinfirmaer naturligvis opdaget, og de står derfor i kø for at sikre sig de bedste ”pladser” i Toro. Heriblandt Vega Sicilia der før har kastet sig ud i store projekter (Alion) med megen succes. Vega Sicilias Toro ejendom har man valgt at kalde Pintia, navnet på en forhistorisk by ikke langt fra Alion i Ribera del Duero.
Når Vega Sicilia beslutter sig for et nyt projekt, går man uhyre grundigt til værks. Intet overlades til tilfældighederne, og stort set alle sten vendes flere gange. Siden 1997, hvor beslutningen blev truffet, har man derfor opkøbt enestående parceller i området, og råder nu over i alt 96 hektarer. Halvdelen af markerne var allerede beplantet med optil 45 år gamle vinstokke. Den resterende del er beplantet med 1. kvalitets rodstokke. Opførelsen af det imponerende vingård tog sin begyndelse i år 2000 og i efteråret 2003 var det endnu ikke færdigt. Sideløbende med de enorme investeringer i nyt udstyr har teamet omkring Pintia eksperimenteret med et væld af parcel-blandinger samt ”prøvekørt” mere end 30 forskellige fadtyper. Ambitionerne er naturligvis tårnhøje. Pintia skal indenfor få år være et af områdets bedste vingårde. Der er dog noget der tyder på, at man allerede med første årgang, 2001, har placeret sig i den absolutte elite.
De klimatiske forhold i området er dramatiske med meget varme somre og kolde vintre. Den årlige gennemsnitlige nedbørsmængde når sjældent over 400mm. Sommerens varme dage afløses af kolde nætter, og dette er en af faktorerne til vinenes kompleksitet. De anvendte druer er alle Tinta de Toro, en meget nær slægtning til Tempranillo og Tinto Fino.
Pintia er en særdeles komplet, nuancerig og robust vin. Chef-vinmager på både Vega Sicilia, Alion og nu også Pintia, Xavier Ausás López de Castro, føler selv, at Toro vinen måske er hans mest magtfulde vin. Efter alt at dømme går vinene fra Pintia en særdeles lovende fremtid i møde.

Pintia

Vinene Pintia 100% tinta de Toro

Vinene

Kontakt Ctra. de Morales s/n 47530 San Roman de Hornija (valladolid)
www.vega-sicilia.com