Finca Allende

Miguel Angel de Gregorio er vinmager og ejer af Finca allende – en af de absolut bedste huse i Spanien og deres topvin Avrus er netop kåret til en af de 3 bedste vine i den nye udgave af Guide Penin.
AltomSpanskVin mødte Miguel på Iberwine denne uge til en snak om vin og udviklingen.
Allende startede i 1996 med filosofien om at producere moderne kvalitet vin uden at skulle følge de gængse ældre principper i Rioja. Allende betyder på spansk “videre” og derfor et udtryk om at alt kan hele tiden blive bedre!
Miguel producerer i dag en basis rød og hvid. Begge vine som er fremragende køb og en god repræsentant for det nye Rioja. Herudover laver han ikke mindre end 2 topvine; Calvario og Aurus. Begge fremragende vine men sidstnævnte idag en af de absolut bedste og ja dyreste vine i Spanien.
For nylig er huset også begyndt at experimentere med Graciano druen som er en primært lokal drue man har brugt i mindre grad i blandinger. Nu arbejder Miguel med vine baseret 100% på denne drue. Vinene er lette men spændende.
Senest har Miguel kastet sig over Finca Coronado som ligger syd for Madrid i distriktet VT Castilla. Man kan tydeligt fornemme samme filosofi i disse fremragende vine som vi uden tvivl vil høre mere om.

Finca Allende

Vine: Allende hvid Allende Allende Graciano Calvario Aurus