Bodegas Y Viñedos Aalto

I 1998 startede Javier Zaccagnini sammen med sin gode ven Mariano Garcia Aalto. Målet var at skabe en af verdens største vine, baseret på Ribera del Duero’s unikke mikroklima. Mariano var indtil da vinmager på Vega Sicilia, nok spaniens bedste vingård.
Allerede nu ser man fremragende vine fra Aalto. De laver 2 vine Aalto og Aalto PS som begge har opnået høje karakterer hos både Winespectator og Robert Parker.

Bodegas Y Viñedos Aalto

Vinene Der laves to vine. Den ene hedder Aalto og den anden hedder PS (står for; “Pagos Selecciondas”)
Begge vine er lavet på druesorten Tinto Fino. Dette er en regional klon af druen Tempranillo. Man kan sige at Tinto Fino har adapteret klimaet i Ribera del Duero.
Vinene laves faktisk fuldstændig identisk. Naturligvis udviser man en uhyre , nærmest pedantisk adfær i vinmarkerne. Man anvender ikke sprøjtemidler og lign. Man foretager kun ting i vinmarken som foregår med håndkraft, det gælder beskæring og høst.
Forskellen på Aalto og PS ligger i selekteringen af druerne. PS kommer fra de ældste vinstokke som man ejer og fra små udvalgte markparceller der kan tilføre vinen noget ekstra.
En anden forskel er at Aalto lagrer på max 60% nye egefade, hvorimod PS lagrer 100% på nye egefade. Lagringsperioden er forskellig. 18 måneder til Aalto – 24 måneder til PS.
Alle vinene vinificeres og lagres parcel for parcel. Det endelige assemblage (blanding) foretages af Mariano Garcia når han synes at tiden er til det.
Der laves for øjeblikket 40.000 flasker Aalto – Målsætningen er 120.000 fl. Der laves 9.000 flasker PS. Målsætningen er 20.000.
Man forventer kun at kunne tilbyde Aalto 9 gange på et årti. Endnu værre er det med PS. Man regner kun med at lave vinen i 6 årgange på et årti.

Vinene

Kontakt Tlf +34 91.120.19.81 / +34 620.351.182 Web: http://www.aalto.es/