Bodegas Numanthia Termes

Det nye håb har dog ældgamle rødder. For mere end 800 år siden stod der Toro-vine på bordene hos de adelige i Salamanca og hos kongen af Castilien. Den nye ære er dog først nu ved at tage form, og det kvalitetsløft som så tydeligt smages i vinene, har været mindre end 10 år undervejs, fremtidsudsigterne er derfor ubegrænsede.
De klimatiske forhold i området er dramatiske med meget varme somre og kolde vintre. Den årlige gennemsnitlige nedbørsmængde når sjældent over 400mm. Sommerens varme dage afløses af kolde nætter, og dette er en af faktorerne til vinenes kompleksitet.
Dominio de Eguren, der blandt andet kendes for deres 2 store Riojavine Sierra Cantabria og San Vicente etablere sig i området i begyndelsen af 1990’erne med bodegaen Numanthia-Termes. Første årgang af Bodega Numanthia-Termes prestigevin Numanthia var 1998, og på bare 2 år er Numanthia at tælle blandt Spaniens absolut bedste vine.
Den helt store anerkendelse kom i sommeren 2002, da Numanthia af et spansk vintidskrift blev kåret til årets bedste Spanske vin. De 2 første årgange af Numanthia (1998, 1999) har begge fået 95 point af Robert Parker.
Navnet Numanthia er i Castilien et symbol på den heroiske modstand indbyggerne i år 133 f.kr.f i Numancia udviste i kampen mod de romerske besættere. Numancia-borgerne kæmpede bravt og holdt stand i over 20 år inden det lykkedes romerne at ødelægge byen. Ligeså modstandsdygtig har den lokale Tempranillo-klon vist sig at være. Druen Tinta de Toro (Tempranillo) overlevede nemlig som den eneste i Spanien da vinlusen Phylloxera for mere end 100 år siden lagde hele Europa øde.
Vingården Bodega Numanthia-Termes har marker på den sydlige side af Duero-floden helt ned til flodbredden. Naboskabet til vandet er den vigtigste årsag til de helt specielle gunstige jordbundsforhold, der muliggør den enorme kompleksitet druerne besidder. Markerne ligger forholdsvist højt, ca. 700 meter over havets overflade, og vinstokkenes alder er mellem 70 – 100 år, og dermed på toppen af deres ydeevne. Markerne gødes udelukkende økologisk.
Høsten foregår manuelt på de 40 ha. vinmarker. Druerne er 100% Tinta de Toro, en meget nær slægtning til Tempranillo og Tinto Fino. I vineriet undergår druerne en meget konsekvent sortering, og kun den bedste kvalitet indgår i produktionen til Numanthia.
Vinen lagrer i 18 måneder på helt nye franske fade. Den malolaktiske gæring foregår ligeledes på træfade. Vinene tappes uden klaring og filtrering. Produktionen er særdeles begrænset, kun ca. 24 hl pr. hektar.
Numanthia er et sandt muskelbundt. Superkoncentreret, ren og rig, og med et næsten uendeligt potentiale.

Bodegas Numanthia Termes

Vinene Numanthia 100% Tinto de Toro Termantia 100% Tinto de Toro

Vinene

Kontakt Real s/n 49882 Valdefinjas (Zamora)
www.eguren.com
Ca. 50% exporteres.