Artadi

Artida blev startet I 1985 af de unge vinmager Juan Carlos Lopez de la Calle. Det var tidligere et kooperativ af lokale vinbønder kendt som Cosecheros Alaveses. Huset er beliggende i byen Laguardia i Rioja Alavesa.Hans mål var at vise omverdene at lokal druen Tempranillo kunne frembringe ved den rette proces nogle fantastisk komplekse balancerede vine. Hans mål var at skabe det bedste vin i Rioja.
Og det var ikke tilfældigt han valgte Rioja da området er yderst velegnet til vinproduktion med den perfekte balance af nedbør, sol og varme og en god jordbund primært af ler. Huset ejer i dag 75ha og alle druer håndplukkes. Fermenteringen sker dels i store ståltanke og for de bedste vine i tørre træfade.
Vinene: Vinas de Gain 100% tempranillo fra stokke (40-50 år). 18 mdr. fad. Pagos Viejos 100% tempranillo fra stokke (75 år). 18 mdr. fad. El Pison 100% tempranillo fra stokke fra enkeltmark plantet i 1945. 18-24 mdr.  fad. Grande Andas. 100% tempranillo fra gamle stokke (70-100år). 24 mdr. fad og laves kun i de bedste år. Orobio både i rød og hvid på Temprenillo og Viera druen. Yngre nye vine.
Kontakt: Bodegas Artadi Ctra. Logronos s/n 01300 Laguardia Alava
Artadi markedsføres af Laudrup Vin i Danmark

Artadi